Závěr sezóny se mladým berounským atletům daří

Po družstvu starších žáků, kteří obsadili ve finále Krajského přeboru družstev třetí místo a postoupili na Mistrovství Čech, se ve finálových soutěžích prosadila i další družstva oddílu atletiky TJ Lokomotivy Beroun.

Mladší žákyně získaly v sobotu 24.9. 22 v Kutné Hoře po obětavém kolektivním výkonu stříbrné medaile, přičemž téměř dvě třetiny bodů zajistily pro družstvo dvě hlavní berounské hvězdy. Sára Achberger zvítězila ve skoku dalekém, v běhu na 150m doběhla jako třetí a ve sprintu na 60m jako čtvrtá. Julie Trejbalová zvítězila hned ve dvou disciplínách – v hodu oštěpem a vrhu koulí, další body přidala v hodu míčkem. Děvčata dělila od zlatých medailí jen jedna nepovedená předávka ve štafetě na 4x60m, na vítězné Dipoli Černošice ztratila pouhé tři body. Chlapci skončili ve stejné soutěži na osmém místě.

V neděli 25.9. navázalo na úspěch svých starších kamarádů družstvo atletické přípravky. Na domácím stadionu si berounské družstvo vybojovalo mezi třiadvaceti družstvy z celého Středočeského kraje skvělé třetí místo. Ale i oni mohli pomýšlet ještě výše, neboť získali stejný počet bodů jako druhý Nymburk, kterému ke stříbru pomohlo lepších umístění v jednotlivých disciplínách. Vítězem se stalo družstvo Líbeznice.

pokřik.mp4 (19199474)