Zahájení sezóny 2023

Atletická dráhová sezóna se rozběhla. Výborně zahájili soutěže družstev mladšího i staršího žactva atleti TJ Lokomotivy Beroun. V prvním kole se starším žákyním podařilo s velkým náskokem před druhým Kladnem zvítězit a starší žáci skončili jako druzí. V mladším žactvu obsadili v prvním kole dívky místo třetí a chlapci místo čtvrté. Ale stihli už i druhé kolo a na domácí půdě se jim náramně dařilo. Chlapci i děvčata obsadili shodně druhá místa.  Muži letos po sestupu z druhé ligy závodí v krajském přeboru a rozhodně to nebudou mít jednoduché. V prvním kole skončili z deseti zúčastněných družstev na místě pátém.   Ženy čeká první kolo 1. ligy až v neděli 14. května v Třebíči.

I v krajském přeboru jednotlivců byli berounští atleti vidět na předních místech. V kategoriích dorost až dospělí  se stala juniorka Veronika Kalová dokonce dvojnásobnou přebornicí, když ovládla jak vrh koulí tak hod kladivem.  Vítězství si připsala i dorostenka Tereza Pokorná v běhu na 800m.  Junior Petr Kotvald bral stříbro za hod diskem a bronz za vrh koulí. Ve skoku o tyči skončila v kategorii žen Justýna Holubová na druhém místě a v kategorii mužů Lukáš Pergler na trati 5000m na místě třetím.

Také v přeboru Středočeského kraje staršího žactva se atletky Lokomotivy předvedly v dobrém světle. Magdaléna Konopáčová si z Kolína odvezla stříbrnou medaili za vrh koulí a bronzovou za hod oštěpem. Skvělým osobním rekordem se zaskvěla další berounská oštěpařka Eliška Pašková, která obsadila druhé místo. Výbornou úroveň berounských vrhů a hodů potvrdila třetím místem ve vrhu koulí také Asia Mascherucci. Třetí místo vyválčila ve skoku dalekém i Sára Achberger.

Do dalších závodů přejeme hodně štěstí.