Skvělé výkony Mikuly, Konopáčové i Mascherucci

Na Vánoční hale žactva, která  proběhla  v sobotu 17. prosince v přetlakové hale na Strahově  , se berounským atletům dařilo.

 V silně obsazených závodech se prosadil především Štěpán Mikula, který se v běhu na 60m protlačil mezi staršími chlapci do finále A, ve kterém obsadil páté místo. Časem 7,45 s vytvořil nejen nový oddílový rekord ale především se už předběžně kvalifikoval na MČR, které proběhne počátkem března. Ve skoku dalekém obsadil po obrovských problémech s rozběhem výkonem 568 cm čtvrté místo a i tento výkon znamenal  oddílový rekord.

Nový osobní rekord si vytvořila i Asia Mascherucci ve vrhu koulí a výkonem 10,85 m se připojila k Magdaléně Konopáčové, která se na MČR kvalifikovala již na Mikulášské hale s výkonem 11,46 m. 

V kategorii mladšího žactva se prosadila Sára Achberger, která si ve skoku dalekém doskočila výkonem 492cm pro třetí místo a ve sprintu na 60m časem 8,26 obsadila ve finále A šesté místo.

Také ostatní členové dvanáctičlenné berounské výpravy si vesměs vylepšili své osobní rekordy.

Další halové závody, ve kterých půjde převážně o snahu dosáhnout co nejlepších výkonů a kvalifikovat se tak mistrovství republiky, čekají berounské atlety v průběhu měsíce ledna a počátkem února.