MČR žactva v Ostravě

V Ostravě chybělo mladým atletům k medaili jen maličko

 

Poslední atletické mistrovské závody halové sezóny  proběhly o víkendu 4.-5. března v ostravské ČEZ aréně. Zatímco reprezentační špička bojovala o co nejlepší výkony v tureckém Istanbulu, atletické mládí se stejným nasazením usilovalo o tituly šampionů v kategorii žactva.

Z berounské Lokomotivy se na šampionát kvalifikovali čtyři atleti a přestože to pro ně byly první mistrovské závody, tak se v překrásné vítkovické hale  rozhodně neztratili. Již v sobotu se ve skvělé formě předvedl sprinter Štěpán Mikula, který na trati 60m nejprve vyhrál svůj rozběh v novém osobním rekordu 7,33 s  a v nabitém finále pak ještě stlačil tento vynikající čas o další dvě setiny na 7,31s.  Celkově obsadil páté místo a od medaile ho dělily pouhé dvě setiny.

V neděli navázaly na svého týmového kolegu koulařky, které obě postoupily do užšího osmičlenného finále. Dlouho se držely na třetím a čtvrtém místě a o medaili přišly až posledním pokusem soupeřky z Děčína. Magdaléna Konopáčová s výkonem 11,50m obsadila čtvrté místo a Asia Mascherucci brala nakonec za 11,48m místo šesté, když se mezi ně dokázala ještě vklínit s výkonem 11,49m Tereza Kučerová z Nehvizd.

Nervózní atmosféře propadla nejmladší z berounských atletů Sára Achberger, která se ve skoku dalekém trápila s rozběhem a mezi finálovou osmičku nepostoupila.