Halová MČR

Halová mistrovství republiky byla ve znamení sedmých až desátých míst.

Z Gigantu si odvezla Mája Konopáčová deváté místo ve svojí nové disciplíně, v trojskoku za výkon 10,76m. V tradičním vrhu koulí se jí tentokrát nepodařilo postoupit do finále, její nejdelší vrh měřil jen 12,06m, byl hluboko pod jejími možnostmi a stačil jen na desáté místo.

Ne příliš úspěšné MČR podtrhl i Štěpán Mikula, který se v rozběhu na 60m zranil a nenastoupil ani do finále, kam se svým časem kvalifikoval ani na start své další disciplíny 200m.

A třetí do party Ája Mascherucci zůstala těsně před republikovými branami, když všech 16 soupeřek, které v republikových statistikách figurovaly před ní, se na MČR k naší smůle přihlásily a nakonec i odprezentovaly.

O týden později 2.-3. března následovalo v Praze žákovské MČR. David Šilhák si na trati 1500m opět zlepšil osobní rekord a v pěkném závodě, v němž nechyběl ani závěrečný finiš, doběhl v čase 4:27,32 na devátém místě.

V neděli si spravila náladu z loňského halového MČR Sára Achberger, která ve skoku dalekém tentokrát bez problémů postoupila do finále a v něm brala za výkon 528 cm sedmé místo. Pozitivem a příslibem do budoucna je fakt, že se vyhnula přešlapům a všechny její skoky přesahovaly pětimetrovou hranici.

Velká očekávání se bohužel nenaplnila Kubovi Dolejšovi. V závodě na 3000m, kam vstupoval z pozice šestého nejrychlejšího závodníka, se dlouho držel ve skupince, která pronásledovala suverénního Jakuba Pietrulu z Dukly, ale ve třetím kilometru mu postupně docházely síly a Kuba nakonec doběhl na osmém místě v čase 9:49,40.

Nejstarším závodníkem, který reprezentuje Lokotku, byl Jirka Kovanda, který na MČR veteránů obsadil v závodě na 3000m chůze deváté místo.