Berounští atleti v Ostravě zářili !

Za přísných bezpečnostních opatřeních se o víkendu 6.-7.3.2021 konalo v Ostravě MČR v atletice v kategorích dorostu a juniorů. V době, která sportu moc nepřeje a kdy většina atletů měla jen malou nebo vůbec žádnou možnost trénovat v hale, to byl alespoň záblesk naděje na lepší časy.

Berounskou Lokomotivu, která na tyto šampionáty obvykle vysílá velké skupiny kolem patnácti až dvaceti sportovců, tentokrát reprezentovali jen čtyři atleti. Ale zato všichni s medailovými ambicemi.

Na čtyřstovce juniorů se představili svěřenci Dalibora Kupky Ondřej Škrland a Adam Sudek. Oba bez problémů postoupili se druhým a třetím nejlepším časem do finále a očekával se tuhý boj o medaile. Do cíle závodu se však dostal jen Adam Sudek, který v novém osobním rekordu 49,37s doběhl těsně čtvrtý. Největší favorit Ondřej Škrland se bohužel hned v prvním kole zranil a závod nedokončil.

Jak už se to v berousnkém oddíle stává skoro tradicí, dařilo se více děvčatům. Svěřenkyně Luboše Dryáka dorostenky Tereza Placatková  i Adéla Steinsová se obě prosadily na nejvyšších stupních. Závod na 1500m naprosto ovládla Adéla Steinsová, která vedla od prvních metrů až do cíle. Doběhla v novém osobním rekordu 4:44,43s a druhé v pořadí Šárce Somrové z Kladna nadělila čtyři vteřiny.

Závod na 3000m si takticky pohlídala Tereza Placatková, která se po celý závod držela na druhém až třetím místě a až při nástupu do posledního kola předběhla dosud vedoucí Kateřinu Hadravovou z České Lípy. Svou pozici udržela až do cíle a zvítězila v novém výborném osobním rekordu 10:26,88.

Všem účastníkům blahopřejeme a Ondrovi přejeme brzké uzdravení.