Ve Zlíně padaly osobní rekordy jako zralé maliny

Na vrcholné akci české atletiky tedy MČR dospělých ve Zlíně bylo o víkendu 26.-27.června nabito. Ve snaze splnit limity na LOH v Tokiu startovaly při této téměř poslední příležitosti snad všechny české hvězdy a ve startovních listinách se to jmény reprezentantů jen hemžilo. Již dlouho se na MČR nesešla tak silná konkurence. O to víc těší, že se zástupci berounské atletiky rozhodně neztratili.

Prosadila se především děvčata z běžecké skupiny trenéra Luboše Dryáka.

Zkušená Bára Stýblová se blýskla na stýplu a v čase 10:43,64s si doběhla pro bronzovou medaili.

 Neuvěřitelnými výkony se prezentovala obrovská naděje české atletiky dorostenka Adéla Steinsová. Ta nejprve  postoupila na trati 800m v novém osobním rekordu 2:08,80s do nedělní finále a tam dokázala svůj výkon nejen zopakovat, ale ještě stlačit  čas na 2:08,15, čímž splnila limit na ME juniorů. V těsném doběhu, kdy se čtyři atletky vměstnaly do  půlsekundového intervalu, obsadila páté místo.

Také Anita Žáková, původně vynikající čtvrtkařka, která po sérii zdravotních problémů přesedlala na delší distance, předvedla na trati 1500m vynikající výkon v podobě osobního rekordu  (4:30,47s) a skvělého šestého místa.

Osobním rekordem se blýskla i čtvrtá členka skupiny dorostenka Tereza Placatková. Na osmistovce ubrala další vteřinu a výborný čas 2:12,73s stačil na čtrnácté místo.

Jediným mužským zástupcem Lokomotivy Beroun byl při zranění Ondřeje Škrlanda čtvrtkař Adam Sudek. Tomu se v rozběhu podařilo poprvé stlačit čas na 400m pod čtyřicet devět sekund (48,93s) a v celkovém pořadí skončil šestnáctý.

Blahopřejeme.