Mladé atletky sahaly po medailích

Hlavní atletická sezóna již pro většinu atletů skončila, ale ti nejmladší mají svůj vrchol právě nyní.  V sobotu 25.9. se v Kutné Hoře konalo finále družstev mladšího žactva, kam se probojovalo deset nejlepších týmů z celého Středočeského kraje.

Berounská Lokomotiva měla své zástupce jak v kategorii chlapců tak i dívek. Na výsledku se bohužel opět podepsal covid, kdy karanténa v jedné z berounských základních škol znamenala stopku pro spoustu dětí. Takže chlapci nakonec bojovali jen v sedmi a dívky v deseti, ačkoliv družstvo může čítat patnáct členů.  

Přesto se chlapcům podařilo se ziskem 43,5 bodu obsadit sedmé místo. Hlavní postavou týmu byl Štěpán Mikula, který zvítězil v běhu na 60m a obsadil třetí místo ve skoku vysokém a přispěl tak 18,5 bodu na společné konto.

Děvčatům unikly medaile o jediný bod. Posbíraly celkem 70 bodů a o medaile je připravilo družstvo Staré Boleslavi se ziskem 71 bodů. Mezi děvčaty kralovala Magdalena Konopáčová, která zvítězila ve vrhu koulí a v hodu oštěpem skončila druhá a přispěla tedy dvaceti body k celkovému výsledku.

Padaly nejenom osobní rekordy, ale přepisovaly se i berounské statistiky v kategorii třináctiletých. Magda Konopáčová se do tabulek zapsala hned dvakrát – v kouli výkonem 12,78m a v oštěpu výkonem 32,70m, Štěpán Mikula překonal v běhu na 60m výkon dosud nejrychlejšího berounského sprintera Ondřeje Škrlanda výkonem 7,91s.

Oba byli jmenováni i do týmu Středočeského kraje na Mezikrajové utkání mladšího žactva, které proběhlo v úterý 28.9. za účasti Prahy a krajů Jihočeského, Západočeského, Karlovarského a Středočeského v Písku. A oba vydatně přispěli k celkovému vítězství Středočeského kraje, když Magda Konopáčová obsadila druhé místo ve vrhu koulí a Štěpán Mikula druhé místo v běhu na 60m a třetí místo ve skoku vysokém.

V sobotu 2.10.  skončí hlavní sezóna závěrečným Krajským přeborem jednotlivců a berounští kluci a holky mají velké šance na zisk medailí.  Přejeme jim hodně štěstí.

20210925_141215.jpg (4490617)