KP jednotlivců

Dráhova atletická sezóna je v plném proudu. Po prvních kolech soutěží družstev již proběhly i krajské přebory jednotlivců.

 

Seriál začal  8. května v Kutné Hoře přeborem mladšího žactva, kde se ze stříbrné medaile a nového oddílového rekordu na trati 60m př. 9,84 s mohla radovat Karolína Valachovičová.  Stejné radosti se dočkala i Eliška Viktorová, která obsadila výkonem 146 cm ve skoku vysokém třetí místo.

V sobotu 18.května se o tituly krajských přeborníků bojovalo v kategorii dorost až dospělí v Kolíně.

Nejlepší krajskou koulařkou v kategorii dorostenek se stala Asia Mascherucci výkonem 12,02 m. Za stejný výkon, ale horší druhý vrh brala její oddílová kolegyně Magdalena Konopáčová stříbro. Ta navíc přidala i bronz v hodu oštěpem (36,14m). Svoji první medaili a to bronzovou si z Kolína odvezl dorostenec koulař Jan Raška  (12,12m).

V neděli 19. května skončila série krajských přeborů jednotlivců v atletice kategorií žactva ve Vlašimi. Ani v této kategorii nepřišli atleti Lokomotivy Beroun zkrátka. Krajskou přebornicí ve skoku dalekém se stala v novém osobním a zároveň i oddílovém rekordu Sára Achberger, když dolétla až na 537cm. Velkým příslibem pro berounskou atletiku je Koloman Petrovič, který s atletikou začal teprve nedávno, ale již získal svoji první a to stříbrnou medaili v běhu na 300m za výkon 38,84s. Štafeta chlapců sice nestartovala ve svém nejsilnějším možném složení ale přesto si kvarteto  Dolejš, Soukup, Pašek a Petrovič v těžké konkurenci doběhlo pro stříbrné medaile.