Halová atletická sezóna skončila

K prvním vrcholům patřil již 13. a 14. ledna Krajský přebor jednotlivců Středočeského kraje v kategoriích starší žactvo až dospělí, ze kterého si atleti Lokomotivy Beroun odvezli pět medailí. Již tradičně se prosadila dorostenka Magdalena Konopáčová, která zvítězila ve vrhu koulí výkonem 12,99m. Krajským přeborníkem se stal v kategorii žactva také Jakub Dolejš, který na trati 3000m proběhl vítězně cílem v čase 9:54,26. Stříbro si z pražské haly ve Stromovce odvezla za skok daleký Sára Achberger za výkon 512 cm. Bronzové medaile získali Štěpán Mikula v běhu na 200m (23,15s) a Eliza Ovsienko za skok o tyči (240cm).

Halová sezóna je krátká a tak již o měsíc později 24. - 25. února následovalo v Ostravě MČR dorostu, kam se podařilo kvalifikovat jen dvěma závodníkům berounské Lokomotivy. Štěpán Mikula se však již v rozběhu na 60m zranil a do finále, kam se svým časem kvalifikoval, nenastoupil, stejně jako na svůj další závod – běh na 200m. Také Magdalena Konopáčová měla před sebou dva starty. Bohužel vrh koulí tentokrát Magdu zradil a nepodařilo se jí postoupit do finále. O to se prala i následující den ve své další disciplíně trojskoku, kde skončila s výkonem 10,76 jako devátá.

O týden později následovalo tentokrát v Praze MČR žactva. Nejlépe vyšlo Sáře Achberger, která se povedlo postoupit do finále a v něm skončila na sedmém místě. Konečně se jí dařilo skákat bez přešlapů a všechny její skoky přesáhly pětimetrovou hranici. Nejdelší pokus měřil 528cm. Jakub Dolejš dal opět přednost trati 3000m, ale rychlé tempo, které nasadil vedoucí závodník, dokázal udržet jen první dva kilometry. Pak mu začaly docházet síly, do cíle se protrápil a jeho čas 9:49,40 znamenal osmé místo. Jako devátý doběhl na trati 1500m David Šilhák, když v závěrečném finiši předběhl několik soupeřů a čas 4:27,32 znamenal nový osobní rekord.

Dráhová sezóna se už ale blíží mílovými kroky. Začíná již na konci dubna v krajských přeborech prvními koly družstev žactva a mládeže, v polovině května jsou na řadě soutěže dospělých.