Ženy slaví, muži musí ještě zabojovat

Třetí srpnový víkend byl pro berounskou atletiku v letošním roce klíčový. Jak družstvu žen v první lize tak družstvu mužů v lize druhé hrozila baráž a právě čtvrté kolo bylo pro setrvání v soutěžích klíčové.

Ženy závodily v sobotu 20. srpna za velmi nepříjemných podmínek na stadionu Evžene Rošického v Praze. Neustávající silný déšť komplikoval soutěž, takže byly postupně některé převážně skokanské disciplíny přesunuty do nedaleké přetlakové haly, zatímco vrhačské disciplíny se v omezeném režimu odehrály na vedlejším stadionu Přátelství a běhy včetně běhů překážkových proběhly na stadionu E.R.  Berounské atletky prokázaly velké odhodlání, pilně střádaly bodík za bodíkem a ve finále z toho bylo rekordních 145,5 bodu a třetí místo. Což celkově znamenalo místo páté a pohodlné obhájení své pozice ve skupině A první ligy žen. V tomto posledním kole patřily k oporám Adéla Steinsová, která ovládla běh na 800m, dále Anita Žáková, která zvítězila v běhu na 5000m a Kristýna Pacltová, která obsadila první místo ve skoku vysokém. Ke  skvělým bodařkám patřila již tradičně běžkyně Tereza Placatková a tyčkařka Natálie Krubová , navíc se přidala i naše vynikající reprezentantka v moderním pětiboji Veronika Novotná, která si odskočila odběhnout v berounském dresu 5000 a 1500m.

Děvčata se tak mohou těšit na další sezónu v této velmi kvalitní soutěži.

 

Muži se v neděli 21. srpna představili na domácím stadionu v Berouně a závodilo se za mnohem příjemnějšího počasí. I oni měli o co bojovat, po třech kolech soutěže figurovali na poslední osmé pozici, přestože v jednotlivých kolech obsadili osmé, šesté a páté místo. Pořadí družstev  od třetího po osmé místo se průběžně měnilo, bohužel vždy v neprospěch berounských atletů. V posledním kole se muži pokusili zvrátit nepříznivý stav, ale přestože skončili šestí, na zlepšení konečného postavení v tabulce to nestačilo. Berounské atlety tedy čeká za dva týdny další závod, tentokrát baráž o udržení.

Budeme jim držet palce.